pondělí 10. srpna 2015

Přírodní koupací biotop Dvůr Honětice.

Dišmén chodí po světě, Dišmén ochutnává, Dišmén se dělí o své zážitky.

VÍTEJTE DO DIŠMÉNOVA SVĚTA CHUTÍ A ZÁŽITKŮ!

A hned za čerstva se s Vámi podělím o zážitek z výletu na Slovácko.
V tomto týdnu líh teploměrů vyšplhal na teplotní Mont Blanc a nejlepším způsobem, jak prožít dny připomínající rozpálenou pečící troubu, bylo vyhledat vodu. Vodu ve formě koupaliště jsme našli. Cíleně jsme se vypravili na biotopové koupaliště, o kterém jsme do té doby jen slyšeli. Konkrétně Přírodní koupací biotop Dvůr Honětice.
Po cestě v rozpáleném autě jsme konečně dorazili na místo. Za vstupné jsme zaplatili příjemných 30 Kč /osobu, vyhledali jsme místo a rozbili stan rozloženými ročníky na mírném kopečku asi 3 metry od břehu koupaliště.
Litá kamínková dlažba, která je po celém obvodu koupaliště a do určité hloubky pozvolného vstupu zajistí řádnou masáž plosek nohou, které jsou zvyklé pouze na měkké stélky obuvi. Voda měla skvělou teplotu, dost studená na to, aby osvěžila a dost ohřátá na to, aby nezpůsobila infarkt.
Po koupání, plavání a cachtání se v koupališti jsme zašli do místního občerstvovacího stánku. Objednali jsme si mléčný dezertík s jahodami, akorát tak velký, aby osvěžil, akorát tak sladký, aby zachutnal. Limonády pivovaru Černá hora , s přídavkem chmele, úžasně osvěžily naše sluncem rozehřátá těla. Obsluha za pultem byla příjemná i přesto, že venku bylo 35°C a nedočkavých zákazníků hodně. Zkrátka, tento výlet se vydařil a Dišmén určitě doporučuje Biotopové koupaliště s občerstvením a penzionem v Honěticích všem, kteří mají malé děti, nemají rádi chlór ve vodě, líbí se jim příroda a fandí všem, kteří se snaží tímto způsobem budovat a neškodit, důmyslně a šetrně k přírodě vybudovanými zařízeními.

Dišmén dává palec nahoru a uděluje 8 hvězdiček z 10:

********






Žádné komentáře:

Okomentovat